Дзен и изкуството да се доставят ремаркета 06.07.2020

Думата техника произлиза от гръцката дума τέχνη (изкуство, майсторство, умение) и освен другите има и следните значения:

  • Съвкупност от похвати, начини и средства за извършване на някаква работа, дейност, с цел задоволяване на материалните и нематериалните нужди на хората
  • Индивидуално умение и сръчност, майсторско изпълнение на определени похвати, на някакво действие

ТЕХНО-ТРЕЙЛЪРС събра тази година по време на извънредната обстановка от CORONA - вируса група ентусиасти и заклети професионалисти обединени от желанието да предложат на българските клиенти Качество при доставката на самосвални полуремаркета . Какво обаче се крие под думата Качество и къде е то в производството и доставката на полуремаркета ? Защо един продукт е по-търсен и по-желан от клиентите, а и те са готови да заплатят по-висока цена за него ? Търсейки отговорите на тези и други такива въпроси достигнахме до полската фирма JANMIL и нейния собственик г-н Михалски. Запознахме се с производството и предлаганите самосвални полуремаркета и на края съобщихме за тях на определен кръг заинтересовани български превозвачи. Търсихме онези, които имат много работа и биха оценили качествения продукт. Такава фирма се оказа СТОХ Транс в лицето на нейния Управител г-н Любен Найденов. От дума на дума стигнахме до доставката на първото им ново самосвално полуремарке с алуминиев кош и обем 55 куб.м. Поръчано и описано елемент по елемент , размер по размер. Защото фирмата знае какво иска и днес и за в бъдеще. И на края в доставката се включи и подходящия лизингодател в лицето на ОТП Лизинг. И веригата се затвори.

Качеството не е материя. То не е нещо , което се слага върху обектите като станиол върху новогодишна елха. Човекът който съзира Качеството и го чувства докато работи, е човек , който е заинтересован и взема нещата присърце. По-точно той не работи,а просто прави онова, което обича да прави. Какво става с човека , който се е „съединил” с Качеството ? Той се изпълва с находчивост. Гърците наричат това „ентусиазмос” , което означава изпълнен с „теос” или с Качество. Качеството или неговото отсъствие не се намира нито в субекта нито в обекта . То се крие в отношението на едните към другите.

Доставката на едно полуремарке изисква много предварителна работа: уточняване на техническите характеристики на модела, подготовка и организиране на производството, подсигуряване на подходящо финансиране, транспортиране на ремаркето до паркинга на клиента , предаване (включително и преглед от оторизиран сервиз) , и др. След което поне 10 години изисква съвместна грижа с новия собственик при неговата експлоатация. Дори един елемент от тази верига да липсва , рано или късно започват да се генерират проблеми, търсят се виновни и в края на краищата Качеството изчезва.

Доставката на едно полуремарке е сложен и деликатен процес. Поне двама професионалисти - доставчик и потребител трябва да си повярват и да се погледнат в очите като партньори и съмишленици в едно рисковано дело – още повече в тази кризисна обстановка, съвместно да изчистят всички различия по между си и да преодолеят много непредвидими препятствия. Взаимното уважение и толерантност, търпение и дипломатичен подход са повече от задължителни.

Качествения клиент не пита първоначално за цена , а търси някой , който да му помогне да се справи бързо и изгодно с даден проблем. Покупката на ново полуремарке не е импулсивна , а добре преценена инвестиционна постъпка. Всеки се събужда сутрин с желанието да закуси ,а не да си купи ремарке. Ремарке се купува само и единствено , когато имаш да пренасяш нещо тежко на голямо разстояние.

Качествения доставчик няма за цел да достави стоката си на всеки и на всяка цена , а само на онзи , за който е вътрешно убеден, че има нужда точно от неговия продукт. Няма проблем – няма доставка е старо търговско правило, което мнозина забравят при динамиката на днешните взаимоотношения.

Ако Вие се определяте като хора, живеещи и милеещи за работата си, желаете винаги да предоставяте на Вашите клиенти продукт с най-висок стандарт и за това Ви е необходимо качествено полуремарке – потърсете ни. Нашият малък, скромен, но професионално ориентиран екип ще Ви помогне в това начинание.

Вашите въпроси и поръчки изпратете

Тук